Saviontie

Saviontie
Talo tielle päin.

keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Piirustukset tulivat vihdoin (ja vähän muuta)

Viime viikot ovat menneet asioiden järjestelyssä ja odotellessa asioiden järjestymistä :)

Eilen saatiin vihdoin ekat versiot pääpiirustuksista arkkitehdilta. Hyvältä näyttivät, vain joitakin (parikymmentä) pieniä viilauksia, mm. ikkunoiden kokoja ja muuta sellaista piti tehdä. Arkkitehti sai nekin tänään viilattua ja kuvat ovat nyt valmiita. Pitää vaan vielä kuitata ja hän lähettää huomenna Kopijyvälle tulostettavaksi. Täytyy sitten hakea kuvat sieltä huomenna, niin saan haettua naapurien nimet rakennuslupahakemukseen. Laitanpa tämän kirjoituksen alle muutaman kuvan, niin saat käsitystä, minkälaista taloa ollaan tekemässä.

LVI-suunnittelijaa yritin metsästää pitkään ja vihdoin löysinkin. Hän ehtii tehdä jätevesisuunnitelman toivottavasti ensi viikon alkuun, jotta saataisiin rakennuslupahakemus sisään. Ehtii lisäksi tehdä LVI-suunnitelman ensi viikon loppuun mennessä ennen lomalle jääntiään. Toivottavasti tulee kerralla valmista, kun en ole tarkastamassa.

Ai niin, tulipa tässä nyt mieleen, että piti tänään täyttää rakennuslupahakemukset, jotta voi huomenna lähteä metsästämään naapureiden nimiä niihin. On tämäkin hullua, Laukaan kunta antoi keväällä vanhan lomakkeen / ohjeistuksen suunnittelutarveratkaisuhakemusta varten ja siitä puuttui ohje, että otetaan naapurien nimet myös asemapiirrokseen. Nyt joudutaan hakemaan nimet uudestaan.

Sähköliittymän tilauksen muistin maanantaina ja soittelin senkin kuntoon. Toimitusaika on 6-7 viikkoa, joten ei ihan välttämättä ehdi siihen, kuin oli tarkoitus. Tarkoitus oli päästä perustusten tekoon elokuun ekalla viikolla, kun on vielä lomaa. Sähköurakoitsija on vielä sopimatta, mutta alustavia kyselyjä on tehty. Konemiehen kanssa sovittiin, että aloitettaisiin heinäkuun vika viikolla pohjien teko. Sitä ennen pitää loput puut kaataa ja sahauttaa. Täytyy katsoa johonkin kohtaa heinäkuuta. Voisi yrittää järjestää talkoopäivän siihen sahaukseen, jos saisi vähän enemmän miehiä, niin saisi taapeloitua saman tien. Pistäpä siis korvan taakse todennäköisesti heinäkuun toinen täysi viikko (ennen reiskaa) :)

Melkoista stressaamista on ollut viime viikot, kun on joutunut odottamaan asioiden järjestymistä, jotta voi järjestää seuraavia asioita. Esim. LVI-suunnitelmia kun on paha tehdä ilman pääpiirustuksia. Laukaan kunnassa on lomatkin rakennusvalvonnassa pahasti siten, että jos ei ensi viikolla saada hakemusta sisään, viivästyy sen käsittely vähintään pari viikkoa. Toivotaan, että naapureista ei ole kukaan lähtenyt kesälomareissuun vielä. Mutta, yritetään sanoi, no, kuka lie.

Tässäpä siis lopuksi muutama ote pääpiirustuksista:

Alakerran pohjakuva

Yläkerran pohjakuva


Julkisivut

3 kommenttia:

  1. kiva talon pohja ratkaisu ja ihana maalais paikka!tsemppiä urakkaan,sitä tarvii! T: rakennus yritys peni k&k

    VastaaPoista
  2. Ei sattuis lyötymään sokkeli ja räystäs detalji-kuvaa/kuvia?

    Koulussa harkkatyötä tarttis tehrä, niin tarvitsisin moisen kuvajaisen?

    Kiitoksia! :-)

    VastaaPoista
  3. Tosiaan hätäseen kirjottelin tuon kommentin, mutta jos vaan löytyis noita kuvia sulta enemmän, niin kiinnostais suuresti!

    Meidän kun koulussa tarvitsee väsätä CADilla jostain talosta kuvia, pohjapiirustukset, julkkarit, pari leikkausta jne...

    voisin lähettää takaisin kiitokseksi tuon .dwg tiedoston, jos kiinnnostaa :-)

    postia voit laittaa tintsa(at)gmail.com

    Kiitokset etukäteen! :-)

    VastaaPoista