Saviontie

Saviontie
Talo tielle päin.

torstai 22. heinäkuuta 2010

Tontin korkeusero ja muutkin asiat yllättivät

Olimme sopineet, että kunnan rakennusvalvonnasta tulee tänään rakennustarkastaja hyväksymään rakennusten paikat. Päivällä kävin kyselemässä tarjouksia salaojatarvikkeista ja puhdistamosta. Aika vierähtikin niin, että tuli hiukka kiire, varsinkin kun jouduin metsästämään 22x50 rimaa, joka oli Perälältä loppu. Heljän kanssa merkittiin talon ja tallin nurkkia eikä saatu ihan valmiiksi, kun rakennustarkastaja tuli tontille. Onneksi hän ei ollut niin tarkka, eli luottaa siihen, että me sijoitamme talon määräysten mukaisesti. Lisäksi rakennuspaikka on niin keskellä tonttia, että naapurin rajatkaan eivät heti tule vastaan.

Siinä talon ja tallin paikkaa ihmetellessämme paikalle tuli myös sovitusti kaivinkonemiehemme ja hän kaivoi autostaan laser-salkun, jolla alkoi mittailemaan tontin korkeuseroja. Aika iso olikin vietto, eli yllättävän korkealle nousee talon tienpuoleinen laita, jotta saadaan kaadot tehtyä kunnolla, kun talon takana on kallio häiritsemässä. Saas nähdä, minkälainen piha meille sitten tulee.

Talon paikka säilyi aika lailla asemapiirroksen mukaisena, mutta talli siirtyi melkein itsensä verran lähemmäksi tietä, koska asemapiirroksessa ei oltu huomioitu kalliota riittävästi. Ajoneuvopiha pienenee näin ollen aika paljon tai ainakin joudutaan ottamaan pellolta sille tilaa. Katsotaan nyt tämänkin osalta, millainen piha meille sitten tulee. Ei ainakaan alkuperäisen suunnitelman mukainen.

Lisäksi totesimme, että yllätys yllätys joudumme kaatamaan vielä vähän puita, jotta puut eivät jää häiritsemään salaojituksia eivätkä muuten tule liian lähelle taloa.

Vietimme siis iltaa lähes koko porukalla tontilla. Minä kaadoin vesakkoa ja puita, Heljä ja lapset raivasivat risuja kasaan, jotta ajokoneella saa ne taas läjitettyä paremmin isoon kasaan pois vietäväksi. Muutama puu jäi edelleen J. Hiekkavirralle, joka toivottavasti käy ne maanantaina kaatamassa.

Mikähän siinä muuten on, että juuri tonttipäivät sattuvat olemaan aina viikon kuumimpia päiviä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti