Saviontie

Saviontie
Talo tielle päin.

keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Pohjat hahmottuvat

Kolme päivää on kaivinkone nyt möyrinyt tontilla ja saanutkin mukavasti aikaiseksi. Pohjat on nyt lähes kokonaan tasattu ja huomenna pitäisikin päästä jo salaojia ja anturan pohjia tekemään. Tänään käytiin illalla merkitsemässä talon ja tallin paikka uudestaan, lopullisesti. Sikäli on tontti osoittautunut tosi hyväksi, että se on saatu tasoitettua hyvin, kaikki kivet upotettua ja lisäksi tontilta saa vielä tien pohjalle hyvän kokoista kiveä. Ainoastaan yksi kivi meinasi tulla esteeksi, mutta senkin kaivinkone sai punnerrettua reilun tunnin äherryksen jälkeen ylös. Yhtään räjäyteltävää ei ole siis vielä ilmaantunut! Kivien upotuksen myötä pellosta on tullut iso kasa puhdasta savea / peltomultaa, joten pihan täytöt saadaan ainakin mukavasti tehtyä.

Pienoisena yllätyksenä tuli, että yllättävän paljon tontti viettää, joten talon tienpuoleinen reuna nousee melko ylös. No, siihen saa porrastuksella tehtyä varmasti ihan mukavan näköisen etupihan. Ja porrastuksen ansiosta myös puhdistamo on helpompi asentaa oikeaan tasoon.

Tänään vielä (toistaiseksi) viimeisiä puita kaatelin. Ei sitä vaan osaa kerralla kaataa tarpeeksi, vaan aina pitää vielä vähän ottaa :) Onneksi tontissa riittää tilaa, eikä rajat tule heti vastaan.

Talon ja tallin rakennekuvatkin tulivat sisältäen perustussuunnitelmat, joten pikkuhiljaa pääsee sitäkin suunnittelemaan, siis perustusten tekoa. Tarkoitus olisi kesäloman aikana saada perustustyöt ainakin hyvälle alulle, mutta saas nähdä miten käy. Toistaiseksi ollaan vielä aikataulussa.

Lopuksi muutama kuva tämän hetken tilanteesta (eilen otettuja, jonka jälkeen homma edelleen edennyt mukavasti):

Mukava multa-/savikasa tullut pellosta, johon kaivettiin kuoppa kiville... Mikähän siinä muuten on, että kaikki kaivinkonekuskit ajaa mersulla? :)


Ja sinnehän niitä upposi. Ja niitähän nimittäin riitti...


Tontin takalaita oli aika kivikkoa. Tuosta pienemmästä kivestä, jota ei vielä ole raavittu pois (siis kuvaamishetkellä), saadaan mukavasti tien pohjaan vahvistusta.

1 kommentti:

  1. Näköjään alkaa jo toistamaan itseään, kun kirjoittelee saman asian useampaan kirjoitukseen, mutta ei kai se haittaa. En nyt jaksa muokatakaan :)

    VastaaPoista