Saviontie

Saviontie
Talo tielle päin.

tiistai 31. toukokuuta 2011

Kodinhoitohuoneen lattian laatoitus ja jotain muuta pientä

Viime viikon illat ja lauantai menivät aika pitkälti kodinhoitohuoneen laatoituksessa. Lisäksi tämä ilta meni sitten lattian saumauksessa. Viikko alkoi lattian primeroinnilla maanantaina. Tiistai-ilta meni työreissussa, joten keskiviikkona pääsin vasta aloittamaan vesieristystä. Sainkin illan aikana nauhoituksen tehtyä ja ekan kerroksen vesieristettä lattiaan. Nauhoitin ja vesieristin siis koko kodinhoitohuoneen lattian ja altaan kohdalla myös seinän. Ei varmaan olisi tarvinnut kokonaan vesieristää, mutta kun vesieristettä piti joka tapauksessa ostaa vielä lisää jonkin verran, oli käytännössä sama ostaa iso purkki.

Torstaina vesieristin sitten toiseen kertaan. Purkin pohjalle jäi vielä tilkkanen, joten läträsin senkin pois perjantaina ennen kuin aloin laatoittamaan (tietty sellaiseen kohtaan, jota en vielä perjantaina laatoittanut). Päätin aloittaa laatoituksen heti urakalla ja sekoitin koko säkillisen laastia. Sitä riittikin sen verran hyvin, että lattia tuli aika hyvälle mallille jo perjantai-iltana, tosin aika myöhään lopettelin.

Lauantaina homma jatkui, eli laatoitin lattian loppuun ja samalla laatoitin myös sen ainoan seinän puuttuvan alarivin. Kaiken kaikkiaan laatoitus meni kohtuu kivuttomasti (jos ei jumiutunutta selkää lasketa) ja työn jälkikin oli mielestäni kohtuu hyvää. Laserista oli taas apua, eli ei tarvinnut räpsyviivoja tehdä, vaan laser näytti mukavasti linjat. Lattialle näyttävää ristilinjaahan tuossa halpislaserissa ei ole, mutta sen verran luotin itseeni, että käytin toiseen suuntaan linjauksen apuna jo laatoitettua kohtaa.

Pekka tuli myös auttelemaan lauantaina ja saikin teknistä tilaa eteenpäin, eli IV-kone tuli paikoilleen (Markus kävi myös siinä välissä auttelemassa) ja imurin poistoputki valmiiksi. Kun IV-kone oli paikoillaan, aloin siinä vaiheessa mittailemaan, että mahtuukos se lämminvesivaraaja ollenkaan enää tekniseen tilaan, kun näytti vähän ahtaalta. Mittojen perusteella näyttäisi, että kyllä se sinne saadaan vielä mahtumaan, mutta yhtään liikaa ei tilaa ole. Kiitos siis Pekalle ja Markukselle avusta!

Lauantai-illan lopuksi päätin vielä ilahduttaa itseäni ylimääräisellä laatoitusurakalla, eli laatoitin keittiön välitilat. Muutama tunti siinä vierähti, mutta tulipahan valmista. Parin pistorasian kohdalla saattoi laatat mennä vähän huonosti, eli voipi olla, että pistorasian kehyksen alta pilkottaa laatan reuna, mutta ei oikein illalla enää jaksanut tehdä viimeisen päälle...

Tänä iltana käytiin sitten Heljän kanssa saumaamassa kodinhoitohuoneen lattia ja lopuksi vedin vielä silikonit teknisen tilan lattian nurkkiin.

Tässä muutama kuva työvaiheista:
Lattia vesieristettynä.

Laatoituksen alkua. Pesuhuoneen oven kohdalle tullee jokin kynnys, joten siksi pystyin aloittamaan varsinaisen seinän täydellä laatalla, helpotti hommaa kivasti. Eli nuo puolikkaat laatat jää toivottavasti piiloon.

Tälle mallille sain perjantai-iltana. Reilu puolet siis laatoitettu lattiasta.

Viimeisiä neliöitä lattialaattaa...

Kodinhoitohuoneen laatoitettu seinäkin sai alimmaisen rivin ylleen.

Pekka sumplii imurin putkia. IV-kone on tässä vaiheessa jo onnellisesti paikoillaan. IV-konetta asentaessa meinasi tulla "vesivahinko", kun hain parempaa jalansijaa enkä huomannut, että avasin samalla vesihanan. Kohta lattialla oli iso lätäkkö. Onneksi lattia oli laatoitettu ja vesieristetty :)

Keittiön välitilat laatoitettu (saareketta lukuun ottamatta).


Kodinhoitohuoneen lattian saumausta, aivan viimeisiä saumoja jo.

1 kommentti:

  1. Moro!
    Tulee siitä komia pytinki! Pitäisi itsekkin alkaa samanlaista projektia virittelemään tuonne Tikkakoskelle, Tunnelinmäkeen. Taitaa mennä melkein Pekan naapuriin.

    Terveisin,
    Mikko Leppäaho

    VastaaPoista